Klinkt het je bekend in de oren? Je start je dag met een voedzaam ontbijt. Je geniet van een lichte lunch, snackt tussendoor slim en houdt rekening met deze tips om gezond en energiek je werkdag door te komen. Maar na een drukke dag of late dienst is je zin om te kokerellen ver zoek en klinkt een diepvriesmaaltijd of fastfood wel heel verleidelijk. Maar dat hoeft niet! Met deze 3 courgette-gerechtjes krijg je de nodige voedingsstoffen binnen én is je avondmaaltijd in no time klaar. Smakelijk!

1. Italiaans slaatje met gegrilde groenten, burrata en Parmaham

Courgette, trostomaatjes, aubergine: mediterraanse groenten stelen de hoofdrol in dit makkelijke en supersmakelijke recept van voedingsdeskundige Sandra Bekkari.

Bron: https://koken.vtm.be/open-keuken-met-sandra-bekkari/recept/italiaans-slaatje-met-gegrilde-groenten-burrata-en-parmaham

2. Courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes

Snel klaar én gezond genieten: dit is een topper van foodie Pascale Naessens

Uit het boek Puur Pascale 2

Ingrediënten Ga zelf aan de slag
- 2 courgettes - 250 g plakjes gerookte zalm - 1 tomaat - 3 eetlepels kappertjes - sojasaus1. Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes. 2. Snijd de courgettes in dunne plakjes met een dunschiller. 3. Giet in een ovenschaal wat olijfolie, leg hierop enkele plakjes courgette, daar bovenop een paar plakjes zalm en lepel er wat kappertjes over. 4. Leg er een nieuwe laag courgette op, zalm en een laagje tomaat (er is dus maar één laag met tomaat, anders krijg je vocht in de schotel) wat kappertjes en eindig met een laag courgette en wat kappertjes. 5. Giet er een flinke scheut olijfolie en sojasaus over en kruid enkel met zwarte peper (sojasaus en gerookte zalm zijn al zout). 6. Zet de schaal 20 minuten in de oven op 180 °C. Overgiet na 10 minuten het geheel met de saus die langs de zijkant vrijkomt. Giet er vlak voor het serveren nog wat saus over.

Vakbond of Hulpkas

Een vakbond is een werknemersorganisatie die opkomt voor de belangen van werknemers en met werkgevers en politieke organen onderhandelt over specifieke arbeidsvoorwaarden: je loon, cao’s, werktijden en werkomstandigheden. Maar ook de uitbetaling van werkloosheidsuitkeringen verloopt (o.a.) via de vakbond. Je kan je aansluiten bij 1 van de 3 Belgische vakbonden: ACV, ABVV of ACLVB. Hiervoor betaal je een jaarlijks lidgeld.

De aansluiting bij een vakbond is niet verplicht. Voor de uitbetaling van je werkloosheidsuitkeringen kan je ook terecht bij de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen. Deze aansluiting is gratis.

Een aanmelding bij de vakbond of Hulpkas is nog niet meteen nodig na afstuderen. Wacht op het attest van de VDAB dat je ontvangt na het verlopen van je beroepsinschakelingstijd. Daarmee ga je dan langs om je werkloosheidsuitkering in orde te maken.

Asap

Een schitterende start maken op de arbeidsmarkt? Spring binnen bij Asap. Niet alleen vind je er een schitterend aanbod aan leuke jobs in tal van bedrijven en sectoren. Onze jobexperts geven je ook de nodige sollicitatietips, zodat je je kansen op je droomjob exponentieel verhoogt!

Alvast aan de slag? Maak hier je profiel, check onze jobs en dompel je onder in ons sollicitatiedossier.

Ingrediënten Ga zelf aan de slag
- 2 courgettes - 250 g plakjes gerookte zalm - 1 tomaat - 3 eetlepels kappertjes - sojasaus1. Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes. 2. Snijd de courgettes in dunne plakjes met een dunschiller. 3. Giet in een ovenschaal wat olijfolie, leg hierop enkele plakjes courgette, daar bovenop een paar plakjes zalm en lepel er wat kappertjes over. 4. Leg er een nieuwe laag courgette op, zalm en een laagje tomaat (er is dus maar één laag met tomaat, anders krijg je vocht in de schotel) wat kappertjes en eindig met een laag courgette en wat kappertjes. 5. Giet er een flinke scheut olijfolie en sojasaus over en kruid enkel met zwarte peper (sojasaus en gerookte zalm zijn al zout). 6. Zet de schaal 20 minuten in de oven op 180 °C. Overgiet na 10 minuten het geheel met de saus die langs de zijkant vrijkomt. Giet er vlak voor het serveren nog wat saus over.

Bron: https://www.purepascale.com/nl/courgette-met-gerookte-zalm-sojasaus-en-kappertjes

3. Gewokte courgetti met pesto, scampi en rucola

ASAP’er Dunja deelt graag één van haar lievelingsrecepten. Enjoy!

Ingrediënten voor 4 personen Ga zelf aan de slag
- 4 courgettes of 800 g courgetti - 16 grote scampi’s - Een potje groene pesto - olijfolie - 2 teentjes knoflook - zwarte gemalen peper - paprikapoeder - rucola1. Snij de courgetten in dunne slierten met een spiraalsnijder (of koop klaargemaakte courgetti). 2. Laat de courgetteslierten 10 minuten rusten op een handdoek zodat het overtollige water eruit kan. 3. Giet een scheut olijfolie in de wok, voeg de knoflook toe en bak de scampi’s. 4. Kruid af met zwarte gemalen peper en paprikapoeder naar eigen smaak. 5. Haal de scampi’s even uit de wok. 6. Knijp het overtollige water uit de courgetten, wok vervolgens de courgetti en laat even aanbakken. 7. Voeg de scampi’s eraan toe en doe de groene pesto eronder. 8. Serveer op een bord en werk af met rucola.

Foodprepping in het weekend

Met deze snelle en gezonde gerechtjes ben je in no time aan het eten. Liever meteen de voeten onder tafel schuiven na een lange dag? Prepareer je maaltijden in het weekend en bewaar ze in de koelkast of de diepvriezer. Zo hoef je alleen maar op te warmen. Smakelijk!


Enjoy your Dinner! Enjoy your Job!

Vind jouw droomjob.

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen