Onze juniors brengen hun dagen (terug) door op de schoolbanken. Maar studeren is niet meer exclusief voorbehouden voor onze jongsten. Technologieën en bedrijfsprocessen veranderen aan een razend tempo. Levenslang leren en bijblijven is de boodschap, ook voor werknemers. Maar hoe hou jij je team gemotiveerd en up-to-date, tijdens én na de uren? Met deze leermogelijkheden is iedereen helemaal mee!

Wat kan ik als werkgever aanbieden zodat mijn werknemers blijven bijleren?

Een werknemer die 20 jaar of langer dezelfde job uitvoert? Die vind je (bijna) niet meer op je werkvloer. Hoe kan jij als werkgever levenslang leren stimuleren? Hoe kan je je werknemers elke dag ondersteunen zodat ze continu bijleren en nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen?

Bied interne opleidingen aan

Met persoonlijke opleidingen geef je werknemers de kans het beste uit zichzelf te halen. Topics als assertiviteit op de werkvloer, efficiënt communiceren met collega’s, hoe conflicten aanpakken, timemanagement, presentatietechnieken, … zijn altijd interessant.


Tijdens werkgerelateerde opleidingen leren werknemers nieuwe technieken en skills, die ze kunnen toepassen in hun huidige job of waardoor ze kunnen doorgroeien naar een andere functie.

Organiseer seminaries

Nodig eens een expert uit voor een motiverende workshop of seminarie. Een externe blik levert soms interessante inzichten. En waarom achteraf geen drink organiseren voor je team? Nabeschouwingen in een ontspannen atmosfeer leveren ongetwijfeld heel wat plannen en ideeën. Om niet te spreken van een toffe teambuilding!

Verzamel webinars, (e-)boeken, whitepapers, YouTube-video’s, …

Info over de nieuwste technieken, innovatieve technologieën, how-to-video’s om iets te installeren of ander vaknieuws: online vind je heel wat interessante informatie. Waarom niet de meest relevante topics verzamelen op een centrale plek? Zo leren en ontdekken medewerkers nieuwe aspecten op hun eigen tempo.

Wat biedt de overheid aan zodat werknemers kunnen bijleren?

Levenslang leren: een nieuwe skill aanleren of zelfs gaan voor een volledige omscholing? De weg terug naar de schoolbanken was nog nooit zo kort. Onderwijsinstellingen bieden vandaag heel wat (korte of langlopende) opleidingen via avondonderwijs, weekendonderwijs of digitaal.

Meer knowhow betekent een betere marktpositie en een sterkere (nationale) economie. Onze overheid investeert dan ook graag in leermogelijkheden voor werknemers.

Opleidingscheques

Werknemers kunnen gebruik maken van opleidingscheques, waarbij de overheid de helft van de kostprijs van de studie voor z’n rekening neemt.

Vlaams opleidingsverlof

Je werknemers hebben het recht om een erkende opleiding te volgen tijdens hun werkuren, mét loonbehoud. Details over alle mogelijkheden en regels van het Vlaams Opleidingsverlof lees je hier.

Kmo-portefeuille

Je marketingmedewerkers een cursus digitale marketing laten volgen? Je financieel departement een bijscholing aanbieden? De verkoopstechnieken van je sales team bijschaven? Via de kmo-portefeuille kunnen Vlaamse kmo’s en vrije beroepers genieten van subsidies voor de aankoop van advies of opleidingen die relevant zijn voor de onderneming.

Je werknemers ruimte en mogelijkheden geven om (levenslang) te leren en groeien? Je boost niet alleen de knowhow in je onderneming, maar ook de motivatie en werklust van je medewerkers. Het resultaat? Nog meer enjoy op de werkvloer! En laat dan nu net onze doelstelling zijn.

Enjoy your Job!

Vind versterking voor je team!

Contacteer ons

Meer blogartikels lezen