Op zoek naar een leuke en leerzame studentenjob? Zoek niet verder! Bij Asap helpen we je graag op weg naar een job die niet alleen goed betaalt, maar ook waardevolle ervaring biedt voor jouw toekomst. En er is goed nieuws: Jobstudenten mogen voortaan 600 uren werken in plaats van de vroegere 475 uur per jaar! Lees verder en ontdek de beste studentenjobs en hoe je deze kunt vinden.

Waarom een studentenjob?

Een studentenjob biedt meer dan alleen extra zakgeld. Het is een kans om relevante werkervaring op te doen, je netwerk uit te breiden en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die je cv versterken. Werkgevers kijken steeds vaker naar eerdere werkervaring, zelfs voor startersfuncties, dus een studentenjob kan je echt een voorsprong geven.

Populaire studentenjobs

In 2024 zien we dat klassieke studentenjobs nog steeds erg in trek zijn. Hier zijn de vijf meest populaire opties:

  1. Horeca: Van kelner tot keukenmedewerker, de horeca biedt veel mogelijkheden. Of je nu in een café, restaurant of hotel werkt, je ontwikkelt er sociale vaardigheden en leert omgaan met drukke situaties.

  2. Supermarkt: Werken als kassamedewerker of vakkenvuller is populair onder studenten. Deze jobs zijn vaak flexibel en goed te combineren met je studie.

  3. Administratieve functies: Of het nu gaat om een job bij de overheid of in het bedrijfsleven, administratief werk biedt vaak goede arbeidsomstandigheden en een rustige werkomgeving.

  4. Productie en Logistiek: Bedrijven in de voedingsindustrie, chemische sector of autoconstructie draaien vaak 24/7. Dit betekent dat ze altijd op zoek zijn naar extra hulp, vooral tijdens piekperiodes.

  5. Schoonmaak: Deze sector heeft altijd hulp nodig, vooral in vakantieperiodes. Het grote aanbod aan schoonmaakwerk biedt je de flexibiliteit om te werken wanneer het jou uitkomt.

Hoe vind je een studentenjob die goed op je cv staat?

Een studentenjob in jouw studie- of interesseveld kan een groot verschil maken. Relevante ervaring opdoen laat toekomstige werkgevers zien dat je gemotiveerd bent en al een voorsprong hebt in het werkveld. Denk aan bijbanen in marketing, IT, of juridische ondersteuning. Deze jobs geven je concrete inzichten en helpen je om beter te begrijpen wat je echt wilt doen na je studie.

Tips om een relevante studentenjob te vinden:

  • Maak een sterk CV: Je cv is je visitekaartje. Zorg ervoor dat het overzichtelijk is en al je relevante ervaring en vaardigheden duidelijk vermeldt. Heb je nog geen werkervaring? Geen probleem! Focus op je studies, vrijwilligerswerk en eventuele stages.

  • Zoek actief naar vacatures: Op onze website Asap.be en andere jobportalen kan je op zoek gaan naar de nieuwste studentenjobs. Maak een Asap-profiel aan en stel een job-alerts in zodat je geen enkele vacature mist.

  • Netwerk: Praat met medestudenten, docenten en professionals in je omgeving. Vaak worden de beste banen via via gevonden. Wees niet bang om te vragen of iemand je kan helpen bij je zoektocht.

  • Bereid je voor op sollicitatiegesprekken: Wees klaar om te vertellen waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de job. Oefen met vrienden of familie en zorg dat je kunt uitleggen hoe je vaardigheden en ervaring aansluiten bij de functie.

Tips voor een succesvolle sollicitatie

  • Wees op tijd: Kom op tijd voor je sollicitatiegesprek. Het laat zien dat je serieus en betrouwbaar bent.

  • Kleed je gepast: Zorg voor een nette en verzorgde uitstraling.

  • Toon enthousiasme: Laat zien dat je echt zin hebt in de job.

  • Stel vragen: Toon interesse in het bedrijf en de functie door vragen te stellen.

Dus, waar wacht je nog op? Zet die eerste stap naar een geweldige werkervaring en meld je vandaag nog aan bij Asap!

Let’s get started!

Neem een kijkje op onze website en ontdek de vele mogelijkheden. Heb je hulp nodig? Onze consulenten staan voor je klaar om je te begeleiden naar jouw ideale studentenjob. Samen gaan we op zoek naar een job waarin jij jezelf kunt zijn en kunt schitteren.

ONTDEK ALLE JOBS